dobre praktyki higieniczne gmp/gh.


Stosowna praktyka higieniczna jest znacząca

Dobre praktyki higieniczne obejmują szorowanie rąk przed jedzeniem, po skorzystaniu z toalety bądź dotknięciu stworzeń, powtarzalne sprzątanie dotykanych płaszczyzn, jak blaty stołów i poręczy, a dodatkowo dezynfekcję przedmiotów i powierzchni, które narażone są na kontakt z osobami chorymi albo zakażonymi. gmp Dobra praktyka higieniczna zakłada również noszenie maseczek ochronnych i utrzymywanie dystansu od innych. GHP oraz GMP czyli Dobra Praktyka Higieniczna oraz Dobra Praktyka Produkcyjna, to dwa kluczowe systemy mające na celu utrzymanie odpowiedniej kontroli higieny środowiska pracy i procesów technologicznych jakie przebiegają w firmie gałęzi żywnościowej. Dobre praktyki higieniczne zapewniają i utrzymują trafny poziom higieny w miejscu pracy, co jest konieczne w celu zagwarantowania bezpieczeństwa żywności i towarów. GMP/GHP umożliwiają, że procesy są ściśle kontrolowane i że produkty są wytwarzane zgodnie z regulaminami prawa i zasadami bezpieczeństwa. GHP i GMP mają też na celu zapobieganie i minimalizowanie skutków zanieczyszczenia żywności i towarów.

Komentarze |0|

Legenda *) Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
**) Możesz używać tych znaczników i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Kategoria: Uncategorized